Racing Extinction

racing-extinction-poster-tiger

I onsdags hade dokumentären Racing Extinction premiär på Discovery Channel (proud to be a nerd!). Den var så jäkla bra! Jag har helt sugits in i allt som har med miljön att göra och älskar dokumentärer just nu.

10a57ec
Det jag gillade med just denna dokumentär är att de fokuserar inte på endast en orsak. Det är inte endast för att vi äter kött, överfiskar eller använder fossila bränslen. Alla nämnda och ännu fler orsaker påverkar miljön och en förbättring sker inte om vi bara slutar äta kött eller slutar köra bensindrivna bilar, utan vi måste radikalt ändra oss på flera än ett sätt. Mitt hjärta brast när de plockar upp en groda som är den enda kvarvarande av sin sort och när de spelade upp ett fågelkvitter av en fågel som inte längre existerar. Det känns sorgligt att det är vi människor som påskyndar en process som inte leder till något gott. Är vi så förblindade av oss själva att vi inte ser vad vi håller på med?!

Screen Shot 2015-12-04 at 15.38.48

Syftet med dokumentären är att lyfta fram att vi måste skynda fram en förändring. Så som vi lever just nu gör att vi förstör det finaste vi har omkring oss. Även om de stora förändringarna måste ske på regeringsnivå kan vi som individer ALLTID välja. Vi gör val dagligen. Vi gör ett val när vi inte gör någonting.

Jag kommer från och med idag veckovis posta en “switch it”-serie på bloggen med förslag på vad du kan göra för att leva mer miljövänligt och hållbart. Vill du dela med dig av hur du utmanar dig själv och vad du gör för att leva mer hållbart så kan du dela med dig på #StartWith1Thing. Du kan även läsa mer om hur du kan utmana dig själv, din stad och hur du hjälper utrotningshotade djur på racingextinction.com.

Missade du dokumentären kan du kostnadsfritt se den (online) genom att klicka här. Jag uppmuntrar alla till att se den!

You may also like

2 Comments

  1. Hej Sofi!

    Jag ska på individuell intervju imorgon på Espresso House och har varit på din blogg ett fåtal gånger för att kolla omkring och läsa om dina erfarenheter. Jag är så sjuk nervös inför vad som kommer frågas och kan inte läsa någonstans om vad de förväntar av en på andra intervjun. Har du några tips? Vet att det var länge sen du jobbade där men skulle verkligen uppskatta det då jag VERKLIGEN vill ha jobbet!

    1. Hej, först och främst så är ju jobbet så gott som ditt om du ska på en andra intervju! Så grattis! Andra intervjun fokuserar mer på dig som individ, de kommer fråga det klassiska som “berätta om dig själv”, negativa sidor du har men också en som jag tyckte var klurig och det var om den här situationen uppstår vad gör du då. Jag fick frågan, din barista har sjukskrivit sig (skulle jobba som platschef), kön är jättelång, leveransen kommer, du spiller mjölk på golvet, i vilken ordning tar du allt? (OBS, OBS hon som intervjuade mig jobbar inte kvar så tror inte de ställer dessa frågor längre men en kul tanke ändå:) !) Då gäller det att tänka på “vad prioriterar EH”. Man kan alltid gardera sig och säga “nu kan jag inte er policy för då skulle jag gå efter den men …”. “Rätt svar” var hursomhelst kunden går alltid först så 1. Kön 2. Papper på golvet för att inte halka 3. Leverans när kön lagt sig (en superkö håller sig sällan länge och mjölken klarar sig några minuter själv) och sist torka upp mjölken från golvet (städning).
      Summa kardemumma så vill de få en känsla för hur du är som person och hur du tänker så att de kan placera ut dig på rätt EH. Jag ville jobba på ett mysigare stammis-ställe och då fick jag det så se det här mer som din chans att påverka vart du ska hamna! 10 djupa andetag och säg gärna lite skämtsamt på intervjun om att du är så nervös för att du verkligen vill ha jobbet så kommer det lägga sig! Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *