Valuta för pengarna

FullSizeRender

Jag är ju inte personen att märka ord… eller siffror… hehehe (mitt andranamn är “lilla wikipedia”) men alltså den här ekvationen får jag inte ihop. För ett tag sedan så blev jag illa tvungen att besöka McDonalds. McDonalds ligger väldigt långt ner på listan över ställen jag äter på men i Huddinge centrum finns inte så värst många alternativ när man har bråttom, så jag var inne på McDonalds.
Kön är lång och jag har beslutsångest. Jag vill rent tekniskt inte äta någonting men humöret och magen vill annat. Så när jag som bäst står och reflekterar över menyn inser jag att den understa raden inte känns helt rätt. Jag spanar och funderar och gör en snabb överslagsräkning i huvudet. Om jag köper 4 st Nuggets så betalar jag 23 kr. Om jag däremot köper 2×4 st så betalar jag 46, men köper jag 9 så betalar jag 53, dvs 7 kr för en extra nugget, vilket är mer än jag betalar per styck när jag köper dem i 4-pack?!

Jag kommer fram till kassan och frågar om priserna stämmer på skylten. Ja då, får jag till svar. Jag synar killen framför mig och, inget emot honom, men han såg inte ut att ha hjärnkapaciteten att ta den diskussionen med mig och handen på hjärtat så har han inte heller mandat att ändra priserna, så jag beställer 2 st 4-pack. Han kollar skeptiskt på mig och jag kan svära på att han tyckte jag var knäpp som inte tog ett 9-pack.

Jag kunde inte släppa detta så när jag kom hem räknade jag lite på det och visst fan har jag rätt! Det är ju lurendrejeri på hög nivå!

4-pack á 23 kr = 5,75kr/st

6-pack á 47 kr = 7,83kr/st

9-pack á 53 kr = 5,88kr/st

20-pack á 75kr = 3,75kr/st

Så kära vänner, ska ni inte äta 20-pack nuggets så kan ni lika väl bunkra på med 4-pack. Låt inte McDonalds lura er!!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *