Surfa like its 1999, ofrivilligt.

Jag känner mig lite utpekad av Bredbandsbolagets reklam. Jag har suttit 28 min i telefon med en tjej som lät smått hysterisk. (Första två gångerna jag ringde kom jag inte ens fram). Hon kunde inte logga in i systemet. Först berättade hon för mig att det inte alls var något fel på mitt internet och sen kom hon fram till att hon inte kunde logga in i systemet för att se om något var fel. Det var de första 28 minutrarna. Resterande 23 var jag bortkopplad, för det mesta. Förutom när hon tittade in för att säga att nu hade hon fått hjälp. Och att de skulle försöka starta om allt. Ja, och så stod jag med datorn i axelhöjd i hörnet i hallen och var i extremt behov av att gå på toa men “du måste ha datorn inkopplad direkt i jacket”. Det smått ironiska var väl att jag stod precis bredvid toan men inte kunde släppa datorn för att sladden inte räckte och det där kaffet jag svepte precis innan jag ringde kändes helt plötsligt så puckat.

Så var min första arbetslösa timma denna morgon. Inte för att jag inte har saker att göra, utan för att jag är 100% beroende av internet för att kunna sköta mitt jobb. Det var verkligen som att vara tillbaka och “surfa like its 1999”. Dom har verkligen sett till att man får smaka på det, oavsett om man har tid eller inte. Det var som när årtiondet var 1900-någonting och morsan satt i telefon och man inte fick surfa. För morsan hade mycket högre rang. Skillnaden idag är väl att mitt internetabstinens är mycket högre. Jag känner liksom redan nu hur jag börjar må dåligt. Jag har inte refreashat aftonbladet sen i fredags. Jag kan inte se på statistik över hur många som besöker webshoppen. Jag kan ju för bövelns skull inte ens se ordnarna som trillar in live! Och att skriva detta på mobilen har tagit hundra åt känns det som, så klaga för fan inte om autokorrekt har gjort något konstigt.

4 thoughts on “Surfa like its 1999, ofrivilligt.”

  1. ska på intervju på espresso house och dina inlägg är guldvärda, TACK SÅ MYCKET! Men en fråga; om, endast om jag blir “anställd” går man utbildningen under en viss tid och gör man det på plats eller någon annanstans?

    1. Vad kul att höra!

      Utbildningen blir under första månaden oftast och den är ca 1 vecka lång. Du kommer få ett häfte och där står det vad du ska lära dig dag för dag. Det är platschefen som lär upp dig och ser till att allt sitter, sen kommer du få kalla dig barista! Innan dess sitter det en sådär lagom snygg (men ack så bra) namnskylt där det står “ny på jobbet”. Kuriosa: Vissa dagar när man kände sig risig och det var mycket att göra tog man på sig den för att få lite medlidande av folk! Sen kommer även ett “prov” på huvudkontoret men det är mer en utbildning, i samma stil som gruppintervjun och därefter får du ett snyggt diplom på att du är barista! (Jag jobbade dock 2012 så vissa saker kan ha ändrats men tror att det är ungefär detsamma!) Lycka till med intervjun!

  2. Tusen tack för svaret! Intervjun gick bra och jag fick komma på provjobb! Provjobbet gick bra, men de sökte någon som ville bli skiftledare (något som både hon och jag kände att det skulle bli för snabbt inpå). Jag fick alltså inte jobbet, men hon sa att hon rekommenderade mig till HR, då är frågan; är det stor chans att de ringer mig från ett annat coffe shop? Eller ska jag skicka en ny ansökan och gå igenom samma process igen? fick uppfattningen om att om hon bara hade sökt en barista och ej skiftledare hade jag fått jobbet. Kanske blev lite rörigt, men ska jag fortsätta söka andra jobb medans jag väntar på ett eventuellt samtal?

    1. Vad kul att höra! Alltid kul att kunna hjälpa till! Om det är som det brukade vara på EH så hamnar man lätt mellan stolarna, så jag skulle ringa HR själv och säga att jag provjobbade med X men hon behövde en skiftledare etc och fråga om du kan få provjobba någon annanstans. Du är ju redan “inne” så tycker absolut inte du ska söka igen, nu handlar det om att placera dig på rätt enhet. (EH öppnar 2-3 st nya coffee shops innan nyår bara i Stockholm så jobb lär det finnas.) Däremot så tycker jag inte du ska sitta och vänta på att bli placerad. Sök andra jobb och blir du erbjuden något annat under tiden så får du väga det mot EH. Jag skulle dock tippa på att du har jobb inom några veckor, det svänger fort på EH men samtidigt måste man vara flexibel och kunna anpassa sig till att man kanske inte får så många timmar som man vill (eller att man får alldeles för många!) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *