Lön Espresso House

Nu hoppas jag innerligt att det här inlägget dyker upp högst på Google för ni är då många som är på väg att börja jobba på Espresso House och mejlar/kommenterar och undrar över speciellt lönen. Jag har svarat på det tidigare men här kommer det igen!

Jag jobbade på EH 2012 så mitt svar är egentligen lite för gammalt men det ger er kanske en indikation på vart lönerna låg förut.

Jag var platschef för ca 5 personer (det växlade med några fler och färre när folk slutade och började), på en liten enhet i centrala Stockholm. Lönen var 22 000 kr + bonus. Bonusen var på 1500 kr x2 och baseras på att man ska sätta omsättningsmålet och hålla personalkostnaderna inom budget. Sätter man den ena ex personalkostnaderna (lätt att hålla) så fick man en bonus, satte man båda dvs också sålde enligt budgeten den månaden fick man också den andra! Jag vet inte om detta system fortfarande är något de använder sig av! 

Det finns ett par enheter som är riktigt stora och är du duktig så får du kanske en dag driva en av dessa. I dom butikerna kan du få en bonus baserat på om du sätter årsbudgeten och får då en procentuell bonus utifrån det. Återigen detta var 2012 och det kan ha ändrats!

Ni hittar info mer om Espresso House under Kategorier -> Espresso House.

 

2 thoughts on “Lön Espresso House”

    1. Hej,
      Nu var det väldigt länge sedan jag jobbade men de går enligt hotell och restaurangs kollektivavtalet så kolla upp där vad minimilönerna ligger på!

Leave a Reply