Kära Ungdomar

Kära Ungdomar i Sverige,

Jag riktar mig främst till er som är arbetslösa eller går i tankar på att ta ett jobb “för att tjäna lite snabba pengar”. Det finns många jobb där ute som är bra och många fler som är mindre bra. Ni kommer slita, har idioter till chefer, tjäna lite pengar och slava så som barnarbetare inte sett maken till. Men vad ni än gör jobba för fan inte som telefonförsäljare! Ni kommer först och främst jobba gratis för allt ni jobbar för är provision och när ni ger upp så har ni tjänat så lite att bolaget inte vill betala ut er lön. De flesta kommer slänga luren i örat på er och de som inte gör det kommer ge er en fet utskällning. De som snällt nog låter er rabbla er ramsa kommer med sammanbitna käkar svära över att de plockade upp luren och de stackare som tackar ja anmäler er senare för mygel till KO. Det finns inga fördelar med telefonförsäljning varken för dig eller för mig. Så snälla bespara mig besväret med att ta det jobbet och gör något annat!

Tips på annat ni kan jobba med:

  • Cafe : Espresso House, Barista, Waynes
  • Snabbmat: McDonalds, Burger King, Subway, Vapiano
  • Mode: H&M, Zara, Gina Tricot, Kappahl, Lindex, Indiska
  • Övrigt: Clas Ohlson, Stadium,
  • Sök jobb hos kommunen över sommaren
  • Fråga dina föräldrar om det finns extrajobb hos dem
  • Fråga föräldrar om de har vänner, fråga dessa vänner om de känner till något jobb
  • Skriv ett CV, skriv ut 50 st, gå till närmaste shoppingcentrum/shoppinggata och gå in i ALLA butiker och lämna CV, presentera dig själv på ett trevligt sätt och med ett leende(vinnande koncept)

Sist men inte minst vill jag hälsa er alla ett stort lycka till och RING FÖR FAN INTE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *