Surdeg

Idag kom älsklingen hem och det har vi firat med bak-fest. Inte sån bak-fest utan bakat bröd! Jag gjorde scones till frukost och nu sitter jag och väntar på att surdegen ska jäsa klart. 30 minuter till och sen i ugnen i 45 minuter. Riktigt skoj fredagskväll! Ska bli spännande att se hur det smakar i morgon. Färsk, hemmabakat bröd. Lite pyssel har det allt varit för att få ihop allt. Några genvägar och ingen maskin att knåda degen med men det är kul ändå. Bara man får in rutinen så tror jag inte det är så jobbigt. Brödet sköter sig själv liksom.

Annars har vi slappat inomhus idag. Haft en mega-tvätt dag och bara tagit det lugnt hemma. Så skönt! Jag har verkligen kommit in i en vara hemma och slappa period. Känner inget behov av att gå ut just nu. Baka bröd är exempelvis en ny hobby  🙂

Någon surdegsbagare där ute som kan analysera hur min brödklump ser ut och hur utfallet kommer att bli?

30c2bd5a854411e3b01f12266a69463e_8

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *