När det blir krig…

…så vet jag att alla våra samhällsfunktioner kommer att slås ut. Det är helt fenomenalt att Posten har legat nere i nästan en vecka. Det kanske är dags att samla på sig frimärken igen, så att jag kan driva min verksamhet som vanligt eftersom det inte går att göra som man brukar när det brinner hos leverantören. Leverantören där för övrigt alla våra viktiga samhällsfunktioner är samlad hos (SL, SJ, Posten, Systembolaget?! (om det blir krig måste jag garanterat bunkra på med sprit) etc). En leverantör som har högsta möjliga säkerhetsklass, där vi har samlat driften i atombombssäkra bergrum. Så säkert att en kabelbrand kan slå ut hela systemet. Men det är inte endast det som oroar mig. Så fort det blir strömavbrott slutar kommunaltrafiken också att fungera, för om inte Karlberg fungerar så fungerar inte tågtrafiken. Och låt oss inte tala om när det faktist inträffar en olycka, som med godståget som spårade ur nära Huddinge, eller den gången ett tåg körde in i en pelare i Södra Station. Jag känner mig verkligen invaggad i en falsk trygghet om att Sverige kommer klara sig utmärkt när Putin får en knäpp i skallen och får för sig att inta Sverige. Det kommer gå så bra så, för Putin! Bränn en kabel, skicka lite löv på spåret vid Karlberg och resten har Sverige redan levererat på ett silverfat. För inte har vi något försvar heller. Men lugn bara, lugn! Carl Bildt kan säkert tala oss ur situationen.

Någon annan som börjar bli oroad?

article-1213807-0670F173000005DC-665_634x423

sz73c71f

urspårning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *