Unik upplevelse

Något riktigt unikt hände oss när vi skulle åka till Kobe. Vi ska byta från Shinkansen till regionaltåg och får veta att tåget går 14.24 från spår 15. På spår 15 står ett tåg men dörrarna öppnas inte. Fullt med folk på perrogen. Vi har vid detta lag lärt oss att göra som japanerna gör. Helt plötsligt är perrongen tom och högtalarna går varma på japanska. En man kommer fram och frågar oss om vi också skulle med tåget 14.24 vilket vi skulle. “Follow me” säger han. Upp igen och igen folkmyllret ner på nästa perrong, spår 17. “Det har skett en tågolycka lite längre bort. Tåget har kört in i en bro så det kommer ett nytt tåg snart” berättar han för oss.
Vi tittar förundrat på varandra. Tågförsening i Japan! Vet ni hur ovanligt det är?! Tågen är i genomsnitt försenade med 18 SEKUNDER i hela landet! 9 minuter senare rullade ett nytt tåg in och tog igen tiden som den förlorat på ett par stationer. Men vi var mäkta glada över att få ha upplevt och varit med om något som bidrar till dessa 18 sekundrar!

20131015-085836.jpg

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *