Ta hand om investeringarna

Trodde ni att ni bara skulle klampa in och köpa en snygg väska som hänger på armen? Slänger fram 35 lök och livet är de luxe? Läs mina instruktioner så kanske ni funderar två gånger om den där väskan verkligen är värt det!

Vad är poängen med att lägga tusenlappar på en väska om du inte lägger ner tiden på att den ska hålla sig snygg?

Här kommer lite hands-on tips på hur du får väskan att se ny ut och hålla sig snygg lääänge!-

— Investera i en väder-spray. Vad är det? Jo, det är en spray man sprayar väskan med innan man använder den. Går även under namnet Impregnerings-spray. Läder, som de flesta dyra väskor är gjorda utav tål inte vatten, vilket vårt avlånga land producerar mycket utav. Spraya väskan 2-3 gånger innan användning så tål väskan väta bättre. Låt sprayningen torka emellan innan du sprayar ett nytt lager. En sprayflaska kostar 70 kr på NK i Stockholm, så jämfört med vad du la ner på väskan så är det värt att investera i en flaska. Har du inte råd att köpa flaskan skulle du inte köpt väskan heller! Om väskan ser matt ut efter sprayningen kan man vaxa väskan med speciellt läderfett för att få till lystern igen.

— Undvik regn. Läs inlägget ovan om du missa det. Läderväskor mår inte bra av regn. Använd en impegnerings-spray för att väskan ska hålla längre. Har du varit ute i en skur är det lugna puckar. Torka av väskan med en handduk och låt den lufttorka. Torkar du inte av vattnet kan det bildas fläckar som inte går bort.

— Undvik sol. Shit, när ska man använda väskan undrar du säkert nu? Lugn, lugn. Visst kan du använda väskan i solen, men igen, använd spray som skyddar. Undvik dock att ha väskan ståendes i solen eftersom solen göra att väskan blir fläckig/ljusare på vissa ställen, speciellt mörkt läder.

— Investera en hundring i ett läderfett och vaxa 1-2 gånger per år även fast lädret verkar mjuk. När lädret börjar torka är det för sent! Det är som med plantor, har den börjat vissna är den redan på väg att dö! Din väska behöver fukt, jämnt och ständigt. 1-2 gång per år!

— Fyll väskan med papper, obs inte tidningspapper om det är en ljus väska då trycksvärta kan färga av sig. Kläder, bubbelplast och dylikt fungerar det med. Väskan tappar inte formen när den är fylld. Fundera över varför väskorna är fyllda i butikerna… Använd även tygpåsen för att förvara väskan i om den blir stående en längre period så att den inte blir dammig och/eller repig. Jag sparar även kartonger att förvara väskorna i så att inget trycker på dem.

20130824-100121.jpg

You may also like

BTW

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *