Ikea -tur och retur

Igår tog jag gratisbussen till IKEA. Skulle komplettera med lite saker till garderoben och fylla på förråden med onödiga saker. Gick relativt bra faktiskt. Jag brukar få hybris bara jag ser skylten. IKEA för mig är fyllt av ångest, man går in i en butik som är svår att hitta ut ur. Barnfamiljer trängst med barnvagnarna och griniga, högljudda ungar. Folk slåss om den sista lådan med vaniljdoftande ljus medans personalen rullar ut en ny pall med 369 nya lådor. Nej, jag trivs inte på IKEA. Tror ni då inte att mina farhågor besannas ännu mer denna gång. Jag inser att nästa buss hem går inom 10 min. Jag rycker en kartong jag ska ha från hyllan och rusar till kassan. Väl på bussen börjar jag fundera. Var det verkligen samma nummer på lådan och det som stod på hyllan. Självklart inte. Istället för en vit hylla blev det en svart. Jag tror att det är utstuderat av Kamprad. För nu, mindre än 24 h senare, är jag tillbaka igen. Dom vill ha det så. Men jag ska inte klaga. Jag har käkat lunch för 10 kr två dagar i rad. Och en fika på det för en femma.

20130717-140912.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *