Kärlek till mat

Jag har någon slags hat-kärlek till mat. Jag älskar att äta, men jag hatar att laga mat. Jag hatar att bli för mätt men kan överäta mig på god mat. När jag lämnar kvar mat på tallriken så lämnar det spår efter sig i huvudet på mig. Det är som att den där brödbiten på Vapiano som jag inte orkade äta upp gör sig påmind lite senare på kvällen när matsuget smyger sig på. Då brukar jag ligga och tänka på den där brödbiten jag hade kvar på tallriken och hur god den skulle vara just då. Om jag bara hade haft brödbiten, lite olja och salt. Då hade livet varit perfekt.

Sen finns det tillfällen då det är exakt tvärtom. Som igår kväll, när jag hade gjort supergoda chokladbollar och stoppat i mig alldeles för många efter maten. Jag skulle ta en och det slutade med fyra. Det blir för mycket. Det blir inte ens gott längre. Jag hetsäter för att få i mig sockret, för att den där goda smaken inte ska lägga sig. Men det är inte gott. Den där fjärde chokladbollen, den hade jag kunnat vara utan. Men några timmar senare när jag låg i sängen och började bli småhungrig igen, då var jag så sjukt nöjd över att jag tryckt i mig den. Det var värt illamåendet. Sån är min relation till mat. Hat-kärlek.

 

498fa996e34c11e284c522000aa801df_7

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *