London calling – for food

Nedan kommer lite tips om ställen att äta på i London.

Frukost:

Le Pain Quotidien – En belgisk kedja där man kan få tag på scones. Ni skulle bara veta hur svårt det är att få tag på goda scones i London. Fungerar även bra som brunch-ställe eller  om man vill äta en enkel lunch. Priserna är som i Sverige. Finns på Borough market, Covent garden och 18 Great Marlborough St.

The Breakfast club – Ett supercoolt, ruffigt, ställe i Soho där det kan bli lång kö in. Tips är att komma tidigt då de öppnar redan vid 8. Vi var där runt nio och fick vänta i 20 min på bord vilket var värt det! Serverar relativt stora portioner och du hittar allt ifrån gröt till pannkakor och scrambled eggs. Riktigt goda smoothies gör de också! Priser som i Sverige. Adress: 33 D’Arblay St, Soho.

Lunch:

Borough market – En matmarknad där det vattnas i munnen så fort man känner dofterna av all god mat som lagas. Mitt favoritställe blev ett kaffehak i utkanten av marknaden som heter Monmouth coffee (Hörnet Park street/Stoney st). Perfekt ställe att slå sig ner när fötterna behöver vila, man vill sitta och spana på folk och man bara måste ha det där goda kaffet. En kaffe går loss på 2.50 pund. Priser på Borough market varierar beroende på vad man äter, själva marknaden är billigare än restaurangerna i området. Adress till Borough market :8 Southwark St, London. Tuben: London Bridge.

Afternoon tea:

Sketch – Låt er inte luras av den taffliga hemsidan. Denna restaurang är ett av de coolaste ställena jag varit på. Deras afternoon tea var gudomlig och jag praktiskt taget rullade ut därifrån. Man bokar bord via deras hemsida. Dresscoden är inte så strikt men som med allting annat i London så är trasiga jeans och mohawk frisyrer oftast inte så uppskattade. En afternoon tea för en person gick på 34 pund eller 32 per person om man var två och vill äta lite mindre. Då ingår det vatten, obegränsat med te (dock bara en smak) och en hel uppsättning med snittar, sötsaker och någon slags jordgubbspuddig. Sedan kan man även lägga till champagne och dylikt. Dyrt men en riktigt häftig upplevelse. Rekommenderas varmt trots priset! Adress: 9 Conduit st. (Nära Regent street) 

Middag:

Gaucho: Ett “föredetta” riktigt inneställe i London där deras specialité är kött (kanske fortfarande är inne för vissa?). Jag hade lite otur med min mat men blev kompenserad för det och kan inte klaga på hur de skötte det. Ett av de dyraste ställena vi ätit på men fortfarande prisvärt jämfört med Sverige. En quadril på 300 g gick loss på 20 pund (+ tillbehör för 5 pund/st, ex potatis, sallad etc). Boka bord några veckor i förväg är ett måste. Hamnar man vid ett fönsterbord har man en fantastisk utsikt över Tower Bridge. Adress: 2 More London Place.

Brasserie Zedel: Fransk restaurang vid en tvärgata till Picadilly Circus. Himmelskt god mat till riktigt bra priser. Jag åt en boeuf bourguignon som gick loss på knappt 10 pund. Till efterrätt blev det Creme brulee för 5-6 pund. Vi var alla överens om vid bordet att det var bättre än Gaucho som vi åt på kvällen innan. Nybyggt ställe som ser ut som om det funnits i hundra åt. Boka bord i förväg! Adress: 20 Sherwood St

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *