Insikt

Jag har kommit till insikt. Eller egentligen har jag alltid vetat det men jag vet det lite mer nu. Det finns tre saker som måste balansera. Psyket, hälsan och rikedom. Jag saknar lite av varje. Jag skulle vilja ha lite mer snurr i kassan, vara lite mer nöjd, inte alltid så kritisk och träna lite mer, gärna lägga på mig något kilo. Fast frågan är om jag fortfarande skulle vara lycklig? Eller ännu mer lycklig? Jag funderade idag och insåg att jag jagar något som inte finns. Illusioner. Tankar. Drömmar. Vi drömmer oss bort till bättre tider, fantiserar om ett liv som kanske aldrig blir. Det är svårt att säga om det är skadligt eller nyttigt. För mig är mina drömmar det som driver mig framåt. Men också det som tär på mig. Alltid en önskan om något mer. Och min insikt är att det är ett evigt ekorrhjul. Man måste hitta sin plats. Balansera drivet mot att vara nöjd. Och det är först då man mår bra.

are-you-happy

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *