Rast!

Nu är det dags för en rast. Ska varva skolläsning mot fritidsläsning. Har börjat läsa boken Såld på nätet av Fredrik Alveren. Handlar om hur gratis kanske inte är så gratis på nätet och hur våra uppgifter behandlas för att sedan säljas till bolag som annonserar på internet riktat mot individen (självklart för  det är större chans att vi köper det). Väldigt intressant läsning. Mycket saker som man tar för givet att man ska skriva in när man skapar ett nytt konto exempelvis men aldrig reflekterar vad bolagen ska med informationen till. Lite läskigt också ändå!

Till boken blir det en hemmagjord varm choklad på gammeldags vis! Så gott!

20130131-132110.jpg

Recept på varm choklad:

  • 1 msk socker
  • 0,5 msk kakao 
  • 0,25 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk

Rör ihop socker och kakao i botten på koppen du ska dricka ur. Häll därefter på vispgrädde och rör ihop till en slät smet. Värm mjölken (i kastrull eller micron) tills dem blir varm, ca 60 grader. Häll därefter mjölken på kakao-smeten i koppen och rör runt tills det inte finns några klumpar kvar. Klart! Vill man lyxa till det kan toppa chokladen med en klick vispad grädde. Så gott! 

20130131-132120.jpg

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *