Kunskap efterfrågas!

Denna dag liknar mer och mer gårdagens. Inte mig emot! Igår satt jag med uträkningarna för företaget. Börjar få fram en del nyckeltal. Siffror som säger mig hur mycket jag måste sälja i antal produkter, marginaler, min. snittpris per beställning jag borde ligga på, hur länge jag kan ha företaget flytande även om jag inte går med vinst till en början osv.
Man måste göra sin hemläxa ordentligt när det handlar om större summor. När jag körde igång det första bolaget tog jag ingen risk eftersom jag jobbar på konsultbasis och körde enskild firma. Denna gång är det betydligt mer pengar involverade i uppstarten. Då vill man inte leka med företaget hur som helst. De trots allt mina pengar det handlar om.
Idag blir det mer fokus på produktutbudet, spaning på konkurrenter och lite spaning på vad som efterfrågas idag och vad som kan tänkas efterfrågas i framtiden.

Gud vad jag hoppas på att komma in på en ekonomikurs så att man är mer insatt i allt som rör ett företag. Just nu är jag bara självlärd, vilket funkar det med. Men känner hur kunskapstörsten smyger sig på! Jag vill veta ännu mer!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *