Uppe med tuppen, ofrivilligt

Blev väckt 06.20 av ett telefonsamtal. En extring har försökt ta sig in i våra lokaler men missat att vi har larm, så det tjuter och låter i bakgrunden när hon ringer och panikslaget försöker få mig att förstå att hon måste stänga av larmet. Det går bra. Nästa sekund inser jag att väktarna kommer komma rusandes in. Ser den scenen framför mig. Ringer snabbt tillbaka och förklarar vad hon ska göra.
Det dröjer 4 sekunder innan hon ringer tillbaka och säger “dom säger att jag inte kan ringa till dom”. Nähä, jag får väl göra det. För att inse att jag har inte rätt telefonnummer. Bara att ringa chefen kl 06.32. Jag vet ju hur uppskattat det är. Chefen ringer tillbaka. Det är avblåst nu, på riktigt. Hade nästan varit värt att ta räkningen på 3500 bara för att slippa ringa chefen. Men då skulle man sen fått förklara det.
Ringer tillbaka till tjejen för att säga att det är avblåst. Inga väktare kommer rusa in med dragna vapen. Frågar om hon är ok och kan allting annat. “Jodå, allt ska vara bra nu”. Inser att det inte är det. Smsar fler koder hon kommer behöva. Fel kod. Hjärnan fungerar inte 06.36. Nästa nummer som dyker upp, fel den med. Brottas med min morgontrötthet. Tänk nu, tänk snabbare!
Efter lite smsande fram och tillbaka är vi på spåret, lite efter på tidsschemat men vi är på spåret. Ringer upp tjejen för att se till att hon kommer in i kassan. Förklarar att vi även har en markis och infravärme. “Jo, men dom visade tjejen igår för mig vart dom sitter”. Perfekt, det var precis det du behövde veta nu på morgonen. Var infravärme-knappen sitter.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *