Då har ni inte sett min skola

Pff, för höga betyg?! Dom har då inte kollat upp min skola som sågade alla elever vid fotknölarna. I gymnasiet skulle vi läsa sånt som elever läste på universitetsnivå i Cambridge. Gamla elever som studerade på Cambridge och Harvard hade med sig studiematerial som lärarna passade på att kopiera och dela ut till oss som “överraskningsprov” för att se hur bra vi presterade. Vågar inte ens berätta vad som hände när man inte fick godkänt. Att man går i en engelsk skola borde ju ge oss elever en fördel i engelska, dvs att vi har ett bättre genomsnitt i betyget i just engelska. Absolut inte. Då såg man till vilken nivå elever i England hade i akademisk engelska och sätter betyg efter det. Att skolverket tycker att det är olämpligt att sätta betyg från 6an det skiter dom i. Matematiken ska vi inte ens tala om. De tre duktigaste eleverna tar de med sig till KTH och vi som inte fattar vi sitter kvar i skolan utan lärare. Att du fick MVG på nationella, vad spelar det för roll när du fick G på ett “quiz”. Synd att du inte läste ut de 548 sidorna i boken innan första veckan för då hade du klarat det, säger läraren. Att två tredjedelar av klassen fick IG på provet har ingen betydelse. Det är fortfarande eleverna som kan för lite.

Så hade jag det i skolan. För höga betyg! Ge er!

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *