“Glad” Påsk!

Ja, Glad påsk på er/dig. Ibland är det inte mer än en person som läser min blogg. Är det du Anna? Ibland är ni två. Läskigt.

Lite påskfakta för er troende där ute. Om ni ska vandra på gatan där Jesus bar på korset i Jerusalem måste ni ta er över en mur, över armeniernas parkeringsplats och genom människors trädgårdar för att ta exakt den vägen Jesus gick. Så alla tusentals människor som går på Via Dolorosa går egentligen på helt fel gata! Det finner jag roande. Historien om Jesus på SVT2 gav mig denna upplyftande kunskap.

Sedan har jag alltid undrat varför man säger glad påsk när vi ‘firar’ Jesus död. Men det är väl sak samma. Jag är inte speciellt troende utan njuter mest av ledigheten som kommer i samband med detta. Så tack Jesus! Blir en god påsklunch i hans (hens?) ära. Och glad påsk!

One thought on ““Glad” Påsk!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *