Farligt samhälle

Under 15min bevittnade jag tre olika brott. Okej, två och en halv. Först passerade jag en man som fritt urinerade i tunnelbanan. Titta ner och gå snabbt förbi. Så var det löst. Jag klev på tunnelbanan och hör en tant prata lite löjligt på bebisspråk. “ja visst är det fint, massa folk ute. Titta ser du alla människor.”
Vem fan pratar hon med tänker jag… Två hundar som sitter på sätet. Memo to self: sitt aldrig på tunnelbanesätena längre.
Jag kliver av och börja traska hemåt när jag ser två ungdomar hukade vid en papperskorg. Kräks den ena? Knyter han skon? Inte alls, han klottrar ju! Hade det funnits en app där man hade kunnat rapporterat in detta hade jag garanterat gjort det men inte fasiken ringer jag 112 och vad ska en tanig tjej som jag göra. Jag hade ju bara haft 6,5 liv kvar om jag lagt mig i. Så mycket för civilkurage.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *