Ingen 15.51 hos mig!

Jag går då aldrig hem 15.51! Det kan visserligen bero på att jag jobbar som egen företagare så jag jobbar i princip dygnet runt. Ringer telefonen kl 04.00 så är jag uppe och svarar på det. Det kan ju tyckas idiotiskt men det är det som betalar mina räkningar. Men då ser inte min lön ut som alla andras som jobbar som anställda heller. Däremot anser jag att det är bra att man lyfter fram det så konkret som man gör. En timma extra jobbar vi som kvinnor, varje dag. Däremot orkar jag inte med gnället och tjafset som brukar uppstå. “Åh, stackars oss kvinnor, vi har det så dåligt ställt.” Ja men gör någonting åt det! Problemet jag tycker vi har, generellt i Sverige, är att vi har en tendens att lyfta fram problem, diskutera dem, komma fram till att vi har olika åsikter med hur vi ska lösa dem och sen lämna det. För att sedan återkomma vid ett senare skede och upplysa om att problemet kvarstår. Vi löser aldrig problemet! Och hur vi ska lösa det, det har jag ingen aning om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *