Bankbyte

Men ska det vara så svårt att fatta att det inte spelar någon roll om man byter bank eller inte?! Det är ju ingen skillnad! Du har en bank med grön logga eller orange logga. Du betalar lika mycket ändå. Du kan säga att du flyttar dina sparpengar till dem för att få ner boräntan men om 6 månader så har de höjt den såpass mycket att du inte märker någon skillnad. Bara att byta bort pengarna till en annan bank med högre sparränta igen, om du orkar bolla runt dina pengar. Du kan tigga och be om att få avgiften med i priset men vad gör 12 kronor i månaden när du betalar 4.25% i ränta på ditt lån och reporäntan ligger på 1.75. Du betalar alltså 2.5% mer om du inte kan huvudräkning! 2.5% mer för att de som sitter på topp ska få ut sina bonusar. Bonusar som de bara måste ha när det går dåligt också. Men det är bara att inse. Vi kan inget göra för alla banker har en pakt. Om de alla behandlar oss lika så har vi inga alternativ.

2 thoughts on “Bankbyte”

  1. Jag ringde SBAB för att kolla. Har villa på 2,2 MSEK med lån i Swedbank för 1,4MSEK, till 4,30% ränta. SBAB erbjöd mig 4,15%, alltså 200:- / månad. För att byta lösenord, kontonummer, och som du säger sen få andra avgifter som kvittar ut det. Jag slängde irriterat på. Hann i alla fall få höra att det finns pantlåneregler som tydligen gör att man inte som jag tänkte mig kanske börja med att flytta över en del för att se om det skulle ge nåt. Nä. man måste flytta hela lånet. Det bidrar ju väldigt mycket till att man inte ids ställa om. Men som du säger, det spelar ingen roll om man byter, helt klart!

    1. Det är för jävligt rätt ut sagt! Krävs en större rörelse för att bankerna ska lyssna. I min värld skulle vi alla som har bolån säga tack och hej och ge tillbaks banken sina pengar så får vi se vad som skulle hända med bolåneräntan då. Men det kommer ju aldrig hända! Vi får hålla tummarna för att Anders Borg gör någonting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *