Vad gnäller alla om?

Jag börjar bli trött på det här jämställdhets-tjatet! Jag jobbade själv inom ett klassiskt “kvinnoyrke”. Efter tre år inom samma yrkeskategori bestämde jag mig för att byta jobb och la in mitt cv på alla möjliga ställen och blev då uppringd av både den ena och den andra. 17 000 kr/mån blev jag erbjuden. Så låg lön hade jag inte ens när jag sommarjobbade. Så efter ett tag insåg jag att det fanns inget att hämta i en anställning för mig. Jag körde igång eget. Och tjänar idag tre gånger så mycket som jag gjorde när jag hade som bäst betalt. Självfallet har inte alla den möjligheten. Men många. Varför ska man finna sig i något man inte trivs med? Man har alltid ett val. Var passiv eller var aktiv. Gör något eller finn dig i det du har. Jag tycker att fler kvinnor borde våga, våga göra en förändring. Acceptera inte en låg lön, acceptera inte att du är den som ordnar fikastunder och sluta vara så tacksamma för minsta lilla. Om vi skulle våga kräva mer skulle vi också få mer!

One thought on “Vad gnäller alla om?”

  1. Åtminstone det första är rätt: Sök utmaningar och sök yrken och roller med en bättre balans mellan tillgång och efterfrågan. (Däremot ger det inte direkt något att “kräva” mer eller att vägra vara trivsam.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *