Äntligen!

Finally! Nu har jag hittat någon som känner precis det jag känner. När jag läser den här krönikan så fylls jag av värme. När jag gick i skolan blev jag kallad för besserwisser för att jag rättade till folk när de sa något fel. Jag blev kallad för idiot när jag kommenterade kompisars bloggar när de särskrev, när jag egentligen borde fått en eloge för att jag hjälper dem att inte framstå som en 20-åring med en svenska som förstaklassare har. Det finns ingenting som stör mig mer än folk som inte kan skriva korrekt. Hur svårt kan det vara? Jag pratar inte om personer som har läs- och skrivsvårigheter, inte om personer som flyttade hit för ett antal år sedan. Jag pratar om svenskfödda personer, personer med svenska föräldrar och personer som har svenska som modersmål. Är det för mycket begärt att kunna stava?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *