Förundersökningen

Jag tänkte berätta om hur min upplevelse var omkring ögonoperationen och börjar från början med förundersökningen.

Jag kom över ett förmånligt erbjudande med metoden Intralase LASIK hos Globen Ögonklinik och tänkte att jag kör på det. Först måste man ju klara förundersökningen och bli godkänd. Jag blev uppbokad på en tid ca en vecka senare och gjorde ett uppehåll i mitt linsbärande, man ska nämligen inte använt linser på ett tag eftersom de tittar på hornhinnans tjocklek och form bland annat. Jag fick träffa en jättetrevlig optometrist som mätte tjockleken på hornhinnan (man kollade in i en mörk maskin, kändes som att snurra runt i en berg och dal bara när man följde ljuset), kollade mörkerseendet (då tittar man också in i en maskin och så blir det röda ljuset mindre och mindre, de mäter pupillens storlek) och en vanlig synundersökning för att se styrkan på ögonen och lite andra saker jag inte vet i vilket syfte de gjorde. Jag fick beställa en ny tid då operationen skulle genomföras och läkaren som skulle genomföra operationen fick godkänna mina värden. Fram tills operationen skulle jag inte bära linser och halvt vidskeplig som jag är började jag stoppa i mig massa morötter och c-vitamin eftersom jag inbillar mig att det håller immunförsvaret på topp och googlade loss och svalde all information jag kunde hitta om ögonoperationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *