Pling pling

När jag lärde mig att köra bil så var det en sak man absolut inte fick göra. Det var totalförbjudet. Fick inte ens titta på den. Det var cykeln. Om jag så skulle 30 meter så skulle jag ta bilen. För cykla, det var för loosers. De som inte kunde köra bil. De som inte kan trafikreglerna. Och är inte min poäng sann nu när Dn har en fenomenal artikel som påvisar det jag precis skrivit.  Cyklisterna svischar förbi i 45 km i timmen och tror att vägen är deras. Jag försökte mig på det en gång i tiden. Cykla till jobbet. Jag var så traumatiserad så jag fick gå i terapi i månader efteråt. Slussen. Jag säger bara Slussen. Så jag tycker det är lika bra att de kör ihjäl sig. Tänk om de hade varit som oss bilister, då hade de lärt sig av sina misstag. Men det är just det som är skillnaden mellan cyklister och bilister. Vi bilister, vi kan!

You may also like

5 Comments

 1. Problemet är bara att statistiken i artikeln ljuger. Inte så konstigt egentligen, eftersom undersökningen är gjord av ett försäkringsbolag som tjänar sina pengar på folks rädsla. Antalet skadade och döda cyklister i trafiken minskar faktiskt.

  Jag bifogar en länk med riktiga siffror.

  http://www.trafikverket.se/Privat/Trafiksakerhet/Olycksstatistik/Vag/Nationell-statistik/Historik–fardsatt-1970-2008/

  Det var allt.

  Vänligen / Gustav Lorenz

 2. I veckan blev en ung tjej mosad av en högersvängande lastbil vid just Slussen. Inte hennes fel. Varför inte skicka över den här posten till hennes familj? Dom skulle säkert uppskatta dina ord…

  1. I ärlighetens namn så tycker jag faktiskt att det är idiotiskt att cyklister och bilister ska samsas om asfalten. Det är sjukt att en människa på två hjul ska behöva bråka med en bil på 1 ton. Vad är oddsen att cyklisten vinner den situationen? Därför tycker jag också att de är helt sjukt att de överväger bygga en 8 filig väg vid slussen och kallar det frihetskänsla där inte en tanke skänkts åt cyklister. Jag cyklar inte i stan för jag vågar helt enkelt inte. Knappt så att man vågar korsa gatan. Bilar och cyklar ska inte behöva samsas för det är överlägset vem som vinner. Det är inte en schysst kamp. Och ändå propsar man på att vi ska vara miljövänliga. Vilket hyckleri.

 3. “Så jag tycker det är lika bra att de kör ihjäl sig.” – dina egna ord från posten ovan.

  Det du skriver i din kommentar är lite mer nyanserat. Inte det du skriver i din post.

  1. Tyvärr krävs det oftast ett antal liv vare sig det handlar om trafikolyckor eller rödljus som inte fungerar för att det ska bli uppmärksammat att man behöver förändringar i frågan. Det finns många saker som behöver förändring men förändringen uteblir tills en tragisk olycka sker och lyser upp saken i fråga. Ibland krävs det flera. Det handlar inte bara om cyklister utan jag talar i generella begrepp. Då får tyvärr folk sätta till livet i hopp om att media tar upp fallet och väcker reaktioner för att politikerna ska ta tag i det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *