Har ni hört på maken!

Väl framme i Teheran så viskade en fågel i mitt öra att inför årsdagen av valet, som var i förra veckan, så har de infört nya regler. Jag har dock inte ännu sett något papper på det så ingenting är helt säkert, MEN…

Nya rapporter säger tex att kvinnor inte får lacka naglarna. Böter för varje lackad nagel. Kvinnor och män får inte vistas nära varandra. Går man tex nära varandra så måste man kunna styrka varför. Böter i annat fall och någon som får hämta upp er på polisstationen. Kvinnor får inte färga håret. Böter efter färgskala (beroende på hur ljust det är färgat). Kvinnor får inte ha korta eller tajta kläder. Men det är ju ingen nyhet. Böter för det.

Som tur är så är de inte längre lika strikta med detta i dagsläget. Jag hade nog åkt dit på varje punkt.

Kom hit med pappa och bror. Har inget medel att ta bort mina målade naglar med. Och äger inget annat än korta tajta kläder! Håret blir jag illa tvungen att färga om de börjar klaga då jag alltid får ljusbrunt hår i solen.

Men dagens goda nyheter är… Att jag intagit den första måltiden på främmande land. Det blev föga förvånande kebab med ris.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *